reede, 23. jaanuar 2009

Millised juurviljad on head juurviljad?


Otsides ise vastuseid küsimustele, jagan neid ka teiega.

Head juurviljad on aluselised juurviljad. Aluselised juurviljad on:
* spargel
* peedid
* brokkoli
* Brüsseli kapsas
* takjas
* kapsas
* porgandid
* lillkapsas
* seller
* kurgid
* baklazaan
* küüslaauk
* kollane ja roheline suvikõrvits ning kõrvits
* rohelised oad
* kõikvõimalik roheline (sh spinat, sinepilehed, lehtkapsad, vesikress, võrsed)
* sibulad
* petersell
* karuputk
* Värsked herned
* redised
* punane, kollane ja roheline paprika
* kaalikas
* (aed)mustjuur. rõigas?
* scallion?
* Merevetikad nagu nt nori, wakame ja hijiki (Eestis vist teatakse vähe)
* Idandatud oad või seemned
* Naeris
* water chestnut e. vesipähkel? (äkki see on maapähkel?)

"Niikaua, kuni Sul on sümptomid, võta vähem kõrge suhkrusisaldusega taimi nagu kõrvits, peet ja porgandid". (Nimekiri ja tsitaat raamatust "The ph miracle: Balance Your Diet, Reclaim Your Health" (http://www.amazon.com/pH-Miracle-Balance-Reclaim-Health/dp/044669049X)
Sümptomite all peab ta ilmselt silmas väsimust, loidust, halba seedimist jne. Mõnikord ka raskemaid haigusi.

Puuviljadest on aluselised: greip, laim, sidrun ja avokaado.

Viimast olengi suure isuga viimased nädal aega peaaegu iga päev söönud.

Aga sain aru, et ka greipi tasub harva süüa, kuna ka seal on natuke suhrkut.

Ja st, et kõik puuviljad (v.a vist ka toored banaanid) on sisuliselt happelised, kuna neis sisaldub suhkur ja suhkur tekitab organismis käärimist, millest olen juba kirjutanud.

Lisaks veel aeg-ajalt võib: See rohelise koorega melon pidi olema aluseline (see kõige kallim neist) :) ja arbuus oli suht neutraalne aga pigem kreenis.

Väga hea eestikeelse nimekirja, mille järgi hakkasin arvestama, oli aadressil: http://www.phtasakaal.ee/dokuwiki/doku.php?id=food

Asi, mille vastu olen hakanud viimasel ajal sügavat huvi tundma on Noni. Young kirjutab sellest ka aga ma pole veel selle raamatuga nii kaugele jõudnud.

Wiki kirjutab sellest põhjalikult ja teaduslikult (päris kõigest ei saa aru):


Leidsin ka ühe suht adekvaatse artikli Naistelelehest: http://www.naisteleht.ee/node/4262

Olen seda müügil näinud kaubamajas 199 krooni eest. Ja erinevates ökopoodides hulga kallimana (ilmselt siis organic, kohe teine tera ja kahjuks ka hind).

Päris huvitav jutuvahetus ka sel teemal:


Ja koht, kust saab siis osta Noni ekstrakti (pidi olema tugevam mõju):


Asja üldine lehekülg: http://www.enliveneu.com/english/

Ja tänane retsept ka:
* lihtsalt 1 avokaado
* meresoola
* oliiviõli
* head ürdisoola (kõige parem on Tiiu Väinsaare oma, need taimed on võimsa vibratsiooniga).
Hääd,
K

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar